Tanita kehonkoostumusmittaus

Mitä laite mittaa?

Laite (Tanita MC 180) mittaa rasvan ja lihasten määrän kehossa. Lisäksi laite arvioi luun massaa, terveydelle erityisen haitallisen sisäelinrasvan määrää sekä lepoaineenvaihdunnan kalorinkulutusta.

Miten minä hyödyn mittauksesta?

Mittaus kertoo, paljonko sinulla on kehossasi rasvaa ja lihaksia. Näin voit tehdä tarvittaessa muutoksia harjoitteluusi tai ruokavalioosi. Lisäksi saat tietoa lihastasapainostasi, sillä laite mittaa lihasten ja rasvan määrän eri kehonosissa. Laite selvittää myös päivittäisen lepoenergiankulutuksesi, jotta voit arvioida energiantarvettasi. Ensimmäinen mittaus voi olla juuri se motivaatioruiske, minkä tarvitset kuntoilun tehostamiseen tai ruokavalioremonttiin. Uusintamittauksilla voit seurata harjoittelun vaikutuksia em. tekijöihin.

Mihin mittaus perustuu?

Mittaus perustuu bioimpedanssimenetelmään, jossa kehon läpi johdetaan hyvin heikkoa sähkövirtaa. Kehon vastuksen perusteella pystytään arvioimaan tarkasti kehon rasva- ja lihasmäärä.

Kenelle mittaus soveltuu?

Mittaus on hyödyllinen kaikille, jotka haluavat tietää kehonkoostumuksensa, jotka ovat kiinnostuneita kehonkoostumukseen liittyvien terveysriskiensä arvioinnista. Mittaus sopii myös erinomaisesti harjoittelun ja ruokavalion aiheuttamien muutosten seurantaan, jos tavoitteenasi on kiinteytyä, laihduttaa tai kasvattaa lihasmassaa.

Onko mittaus turvallinen?

Mittaus on täysin turvallinen. Ainoastaan henkilöiden, joilla on sydämentahdistin ei tule tehdä mittausta. Jos olet raskaana, mittausta ei kannata tehdä, sillä koneen ennustusyhtälöt eivät huomioi raskausajan aiheuttamia muutoksia elimistössä ja mittaustulos vääristyy.

Kuinka paljon mittaus maksaa?

Mittaus maksaa 15 €/mittaus. Ohjaajan tekemä laajempi kirjallinen analyysi 30€.

Kuinka kauan mittaus kestää? 

Mittauskerran kesto on 20 minuuttia. Itse mittaus kestää valmisteluineen muutaman minuutin. Mittauksen jälkeen ohjaaja tulkitsee sinulle mittaustulokset ja kertoo, mitä sinun pitäisi tulosten perusteella tehdä. Näin hyödyt mittauksesta parhaalla mahdollisella tavalla.

Onko mittaus luotettava? 

Tanita MC 180 edustaa kehonkoostumusmittauksen uusinta teknologiaa. Mittaus on luotettava ja virhemahdollisuus on erittäin pieni, sillä sähkövirta kulkee koko kehon läpi eri taajuuksilla. Laitteessa käytetään runsaasti tutkittua ja edistyksellistä teknologiaa.

Voiko mittaukseen tulla treenin tai tunnin jälkeen?

Mittaus tulisi ehdottomasti tehdä ennen harjoitusta, sillä harjoitus vaikuttaa kehon nestetasapainoon ja sähköjohtumiskykyyn, mikä puolestaan vääristää mittaustulosta. 

Miten mittaukseen valmistaudutaan?

Vältä syömistä ja juomista 2 tuntia ennen mittausta, vältä raskasta liikuntaa ja alkoholinkäyttöä 24 tuntia ennen mittausta. Älä käy saunassa tai suihkussa välittömästi ennen mittausta. Älä tee mittausta kuukautisten aikana, sillä epänormaali kehon nestetilanne vääristää mittaustulosta. 

Kuinka voin ilmoittautua mittaukseen?

Voit ilmoittautua mittaukseen ohjaajille ja varaamme sinulle sopivan ajan.